Dienstenaanbod

BusinessFirst Adoption Services


BusinessFirst Adoption ServicesNa het in gebruik nemen van nieuwe software, valt, in bijna elke organisatie, het realiseren van de beoogde objectieven wel eens tegen. Dat is bij Office 365 niet anders.

Het BusinessFirst team van Spikes heeft als objectief om het actieve en correcte gebruik van Office 365 in al zijn aspecten, in jouw organisatie te verhogen.

De aanpak is gebaseerd op 4 belangrijke observaties.

Eerste observatie: persoonlijke productiviteit en efficiëntie van de teams moeten hand in hand gaan. Wanneer een gebruiker vindt dat hij/zij minder productief is met de nieuwe software, dan zal dat alleen maar de weerstand verhogen. Office en Office 365 maken het juist mogelijk om persoonlijke én groepsefficiëntie samen te verhogen.

Tweede observatie: de rol van de middenmanager kan niet overschat worden. Beslissingen met betrekking tot IT-investeringen worden vaak hoog in de organisatiestructuur genomen. Ondanks het feit dat de ondersteuning van het executive management cruciaal is, wordt de rol van middenmanagement vaak onderschat, en daardoor genegeerd. Door met middenmanagement te bespreken hoe de nieuwe technologie hen kan helpen in het realiseren van hun doelstellingen, ontstaat een veel breder draagvlak om succes te hebben.

Derde observatie: de standaard Office tools bevatten zoveel functies dat de gebruiker door de bomen het bos niet meer ziet. Concentreer je daarom op die concrete gebruiksscenario’s waarmee de grootste productiviteitsverhogingen kunnen worden gerealiseerd. In de meeste gevallen kan dat trouwens door een slimme combinatie te maken van Office en Office 365.

Vierde observatie: denk aan de ‘Long Tail of Learning’. Een eenmalige communicatie of opleiding volstaat niet. Observeer na de opstart wat wel werkt en wat niet, en zorg voor gerichte 2-minuten communicaties en opleidingen om bij te sturen. En blijf dat doen totdat het actieve gebruik een aanvaardbaar niveau heeft bereikt.

De BusinessFirst aanpak verbetert de samenwerking en communicatie in een organisatie door het adoptieniveau van Office 365 meetbaar te verhogen. Door te focussen op een beperkt aantal gebruiksscenario’s, ondervinden de gebruikers onmiddellijk de voordelen van Office 365 in al zijn aspecten (Mail, Groups, SharePoint, Yammer, Skype for Business, OneDrive for Business, e.a.) en wordt de technologie intensiever gebruikt. Daarbij maakt het BusinessFirst team gebruik van een eigen adoption tool en van marketing-communicatie tools.
 

Lees verder:

   

KlantenverhalenKlanten: Wil je weten wat we samen met onze klanten hebben gerealiseerd?
 

DoelstellingBedrijfsdoelstellingen: Wil je weten welke bedrijfsdoelstellingen het BusinessFirst team wil realiseren?

 
 • Tevreden medewerkers hebben
  Goede medewerkers vinden is moeilijk. Gemotiveerde medewerkers hebben en houden is ook een uitdaging. Hoe kan IT je helpen om tevreden medewerkers te hebben?


Gebruiksscenario'sScenario's: Wil je weten welke gebruiksscenario's het BusinessFirst team ondersteunt?

 
 • Dochterbedrijven integreren op organisatiegebied 
  Als je bedrijf sterk is gegroeid door aquisities en fusies, wordt je el snel geconfronteerd met barrières tussen filialen. Een uniform communicatieplatform neemt dan alle hindernissen weg om open met iedereen te kunnen communiceren en samen te werken. 
 • Efficiënt vergaderen 
  In elk team is overleg belangrijk. Door efficiënte vergaderingen te organiseren stijgen zowel de persoonlijk productiviteit van het individu, als de efficiëntie van de organisatie. 
 • Snel een ad-hoc team bijeen brengen 
  Naast structurele samenwerkingsvormen in afdelingen, projecten en comités, kent je organisatie ook ad-hoc teams die je snel bijeen moeten kunnen brengen. 


TechnologieënTechnologieën: Wil je weten welke technologieën het BusinessFirst team ondersteunt?

 
 • Office 365 (Algemeen)
  Office 365 is een reeks van Microsoft tools voor de moderne onderneming waarmee je altijd en overal, en met eender welk device, persoonlijk productiever kan zijn, en efficiënter kan samenwerken met collega’s, partners en klanten.
 • Office 365 (Office Groups)
  Office Groups is een hulpmiddel waarmee je snel en eenvoudig een ad-hoc team kan definiëren waarbinnen informatie en communicatie kan worden gedeeld. 
 • Office 365 (OneDrive for Business)
  Met OneDrive for Business is kan je je bestanden wijzigen en delen vanop eender welke locatie en met diverse devices. Het laat je ook toe op Office-documenten samen te werken met anderen (binnen en buiten je organisatie).
 • Office 365 (SharePoint)
  Azure is gekend als het cloudcomputingplatform van Microsoft. Minder gekend zijn de Azure services die het u mogelijk maken om toepassingen uit te breiden met mogelijkheden die normaal enkel zijn weggelegd voor de allergrootsten.
 • Office 365 (Skype for Business)
  Skype for Business biedt je een communicatiemechanisme voor persoon-tot-persooncommunicatie, vergaderingen en conferenties, en dit alles geïntegreerd met je vertrouwde Office apps.
 • Office 365 (Yammer)
  Yammer is je sociale bedrijfsnetwerk dat je medewerkers helpt om de in contact te komen met de juiste collega's en er ideeën en informatie mee te delen, en sneller betere resultaten te leveren door te werken als een netwerk.
 • Office Pro Plus
  Office Pro Plus is je vertrouwde Office suite, waar je ook bent, op elk van je devices, met een verhoogde beveiliging en met regelmatige, geleidelijke updates.
 • Windows 10
  Windows 10 verlaagt de kosten van je IT-organisatie en verhoogt de beveiliging van gebruikers, devices, apps en bedrijfsgegevens.


Spikes visieVisie: Wil je de visie van Spikes kennen m.b.t. onze BusinessFirst Adoption Services?

 
 • Big Disaster for Enterprise Social Collaboration 
  The biggest disaster for Enterprise Social Collaboration happened 33 years ago: in August 1981 exactly. At that moment IBM launched the Personal Computer, aka PC. (Please pay special attention to the word ‘personal’ in PC.) 
 • Social Collaboration without Social Communication? 
  Every employee in an organization is an individual who works in one or more teams or groups: project team(s), workgroup(s), committee(s) and/or business process(es). The common denominator of all these groups is that the members of the group have a collective objective to deliver something. Part of the ‘working together’ in these groups is the sharing of information and working on that information together. 
 • Technologie-adoptie: kies voor ‘The Small Picture’ 
  In deze blogpost van de Technologie-adoptie-reeks gaan we in op één van de oorzaken van het ondermaatse rendement van Office 365 in vele organisaties: het overbenadrukken van ‘the big picture’ en het gebrek aan aandacht voor de kleine zaken.