Dienstenaanbod

Hybrid Cloud Infrastructure Services


Hybrid Cloud Infrastructure ServicesVoor sommige organisaties zijn de voordelen van een cloud-infrastructuur heel duidelijk, voor andere is dat nog niet het geval.

De eerste stap zetten naar een (hybride) cloud-infrastructuur is sowieso niet gemakkelijk. Vele vragen moeten worden beantwoord.

Hieronder vind je de vragen waarop het Hybrid Cloud Infrastructure Team een antwoord geeft.

 
Identity Management Er mag geen enkel risico zijn dat gegevens van de organisatie toegankelijk zijn voor mensen die daar niet voor geautoriseerd zijn.
Maar beveiliging mag geen hinderpaal vormen voor gebruikers om hun dagelijks werk vlot te kunnen uitvoeren. Dé oplossing hiervoor is Identity Management: dit mechanisme zorgt er voor dat gebruikers altijd en overal een beveiligde toegang hebben tot de bedrijfsgegevens met dezelfde login-ID en paswoord.
Dit is de basis om daarna zorgenvrij over te stappen naar de cloud.
 
Mail-migratie (Exchange of Lotus Notes) De eerste toepassing die meestal naar de cloud wordt gebracht is: mail. Dat houdt in alle gevallen een migratieproject in om alle mails (en andere informatie) van de bestaande situatie te verhuizen naar de Exchange Online (onderdeel van Office 365). Het Hybrid Cloud Infrastructure team heeft de aanpak en de tools om dit op een hoog-gestandaardiseerde manier uit te voeren.
 
Adaptive Workplace De nood om ook buiten de muren van de organisatie toegang te hebben tot bedrijfstoepassingen en –gegevens groeit elke dag: omdat medewerkers dat verwachten, omdat het een onderdeel is van de New World of Work, of omdat de organisatie daar gewoon beter van wordt. De Adaptive Workplace biedt daar een oplossing voor.
Het zorgt er in de eerste plaats voor dat gebruikers toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk (Remote Access), zonder beroep te moeten doen op (dure) VPN-software van 3de partijen: Remote Access is immers ingebouwd in het Windows Cloud OS.
Een 2de mogelijkheid is om Azure RemoteApp te gebruiken, dat het mogelijk maakt om de toepassingen van je organisatie uit te voeren op een Windows Server in de Azure-cloud.
Het Hybrid Cloud Infrastructure team helpt je om beide mechanismen in te voeren in je organisatie..
 
Beveiliging van gebruikers, apps, data en devices De opkomst van meer en meer diverse devices is niet meer te stoppen: PCs, laptops, tablets, smartphones. Standaardisering werkt niet meer. De IT-afdeling moet de diversiteit aan devices omarmen en er voor zorgen dat ze die diversiteit kan managen.
Het Hybrid Cloud Infrastructure team helpt om de Enterprise Mobility Suite van Microsoft in te voeren voor een robuust beheer van Gebruikers, Apps, Gegevens en Devices.
 
Operationeel IT-beheer Een hybride cloud-en-on-premise infrastructuur is complexer dan enkel een on-premise oplossing. Met de juiste tools kan de IT-Operations het onmogelijke mogelijk maken: er voor zorgen dat de IT-oplossingen maximaal beveiligd zijn en beschikbaar voor de gebruikers, en dit aan een zo laag mogelijk kost.
Het Hybrid Cloud Infrastructure Team van Spikes implementeert voor jou System Center, waarmee je IT-Operations in een hybride cloud-en-on-premise-omgeving alle basisfuncties kan uitvoeren, zoals: Infrastructure provisioning, Infrastructure monitoring, Automation and self-service, Application performance monitoring, IT service management.
 
 
Het Hybrid Cloud Infrastructure team zorgt ook voor de migratie van (delen van) je on-premise IT-omgeving naar de cloud, m.n. op gebied van:
 
 • Mail-migratie
 • Applicatie-migratie
 • Content-migratie
Daarbij maakt het team gebruik van tooling om grotere omgeving sneller te kunnen migreren met een hogere kwaliteit.
 

Lees verder:

   

KlantenverhalenKlanten: Wil je weten wat we samen met onze klanten hebben gerealiseerd?
 
 • Willemen Groep bespaart tijd met Windows Intune
  Willemen Groep nam ICT-partner T-BENCH (Spikes) onder de arm. Vanuit Windows Intune zetten zij een softwareportal op, waar de medewerkers alle nodige software kunnen downloaden als ze de Intune app hebben geïnstalleerd. Intune biedt een overzichtelijk dashboard, met controle over wie welke software op welk toestel heeft draaien.


DoelstellingBedrijfsdoelstellingen: Wil je weten welke bedrijfsdoelstellingen het Hybrid Infrastructure team wil realiseren?

 
 • Kosten verlagen
  Door IT op het juiste moment en op de juiste manier in te schakelen kan je organisatie en haar medewerkers efficiënter en productiever worden zonder dat het pijn doet.
 • Reputatie veiligstellen
  ‘Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.’ Elke organisatie moet erover waken dat het zijn professioneel imago in stand houdt. IT kan daarbij helpen.


Gebruiksscenario'sScenario's: Wil je weten welke gebruiksscenario's het Hybrid Infrastructure team ondersteunt?

 
 • Beveiligen van gebruikers, data, apps en devices 
  In een mobiele en internetgedreven wereld is de beveiliging van User-IDs en -paswoorden, bedrijfsgegevens, apps en devices van levensbelang op gebied van reputatie en financiële prestaties. 
 • Datacenter (gedeeltelijk) naar de Cloud brengen 
  De IT-infrastructuur van elke organisatie groeit organisch mee met de organisatie. Door je datacenter uit te breiden met cloudinfrastructuur kan je lagere IT-kosten koppelen aan een hogere dienstverlening. 
 • Een lange-termijn IT-plan opstellen 
  Om te weten welke richting je moet uitgaan, moet je eerst je doel bepalen. Daarna kan je je pas afvragen hoe nieuwe IT-technologie je kan helpen om dat doel te bereiken. 
 • Eender waar kunnen werken (NWOW) 
  'Werk is niet waar je bent, maar wat je doet'. Voor een efficiënte werking moeten medewerkers vanop eender welke plaats toegang hebben tot bedrijfsgegevens en -toepassingen. 
 • Integreren van dochterbedrijven op vlak van IT 
  De IT-infrastructuur van elke organisatie groeit organisch mee met de organisatie. Af en toe is het nodig om een integratiepunt in te lassen om kosten terug onder controle te brengen en voorbereid te zijn op de volgende groei-sprong.  
 • IT-kosten verlagen en variabel maken 
  Door je datacenter uit te breiden met de cloud (Office 365 en Azure) kan je een hoger niveau van diensten leveren aan een lagere en flexibele kost.  
 • Onderweg kunnen werken (Mobiel) 
  Bedrijfsprocessen stoppen niet wanneer een medewerker weg is van zijn bureau. Moderne apps zorgen ervoor dat een gebruiker heel efficiënt zijn job kan doen van op de plek waar hij zijn zich bevindt.  


TechnologieënTechnologieën: Wil je weten welke technologieën het Hybrid Infrastructure team ondersteunt?

 
 • Azure Active Directory
  Azure AD is de identiteits- en toegangsbeveiliging in en voor de Cloud en werkt geïntegreerd met uw on-premise Active Directory. Azure AD is één van de hoekstenen van een Hybrid Cloud aanpak.
 • Azure Infrastructure Services
  Azure, het cloudcomputingplatform van Microsoft, bevat een aantal diensten waarmee je je lokaal datacenter kan uitbreiden met eerste-klas infrastructuurfuncties.
 • Enterprise Mobility Suite
  Maak je medewerkers productiever met hun favoriete apps en devices en beveilig tegelijkertijd je bedrijfsgegevens.
 • Infrastructure Migration Tooling
  Je complexe IT-infrastructuur kan niet handmatig worden gemigreerd naar de cloud. Om dat op een planbare en beheersbare manier te doen, stellen wij je deze hulpmiddelen voor.
 • Office 365 (Exchange Online)
  Met Exchange Online kan je overal en altijd slimmer werken met eender welk device. Exchange Online geeft je een beveiligde toegang tot je bedrijfs-e-mail van op eender welke locatie.
 • Office Pro Plus
  Office Pro Plus is je vertrouwde Office suite, waar je ook bent, op elk van je devices, met een verhoogde beveiliging en met regelmatige, geleidelijke updates.
 • System Center
  Met System Center kan je alle voordelen van het Microsoft Cloud Platform maximaal benutten door een eenvormig beheer over al je datacenters heen. System Center is het beheerstool bij uitstek voor de Business 4.0 IT-organisatie.
 • Windows 10
  Windows 10 verlaagt de kosten van je IT-organisatie en verhoogt de beveiliging van gebruikers, devices, apps en bedrijfsgegevens.


Spikes visieVisie:Wil je de visie van Spikes kennen m.b.t. onze Hybrid Cloud Infrastructure Services?

 
 • 5 Shades of mobile grey
  OK, so you’re convinced that mobile computing may have some value for your organization. But where do you stand today? On a scale of 1 to 5 how deep into mobile is your company? 
 • Business Processes on the Road: Why you need Mobile Apps
  The private use of apps on our smart phones is spilling over into our professional life: we expect more and more to stay in touch with our ‘home base’ and have quick and easy access to business information on our mobile devices, any time, any place. 
 • Wie zijn de concurrenten van Spikes?
  Men vraagt mij regelmatig: ”Wie zijn de concurrenten van Spikes?” Het klassieke antwoord is dan: “De grote systeemintegratoren van België.” (Ik noem geen namen.) Dat is natuurlijk niet waar. Onze echte concurrenten zijn Viber, Facetime, WhatsApp, SnapChat, Messenger, Facebook, Doodle, Google Docs, Dropbox, en vele andere. Ik verklaar me nader. 
 • Zo wordt u Business 4.0
  Business 4.0 staat voor de moderne IT-omgeving die u nodig heeft voor een betere service aan uw klanten en voor tevreden medewerkers.