Spikes

Kennis Makers :
Werkgroep rond digitale transformatie & de toekomst van samenwerken

vrijdag 19 mei 2017, 12.30u- 17.00u

 Meer en meer bedrijven zijn aan het veranderen en introduceren tal van projecten om de digitale transformatie te realiseren. Het nieuwe werken, flexibele werkstijlen, cloud computing en het gebruiksgemak dat business users ook binnen ondernemingen verwachten hebben stilaan het traditionele model van end-user computing verdrongen. En deze (r)evolutie zal alleen maar toenemen. Bedrijven kunnen in deze ontwikkeling dan ook maar moeilijk achterblijven als ze de concurrentie willen voorblijven…
 

De impact van deze uiteenlopende veranderingen of technologieën binnen organisaties kan groot zijn en misschien moeten we zeggen: zal groot zijn. Anders denken over processen, samenwerking, andere taken van medewerkers, andere interactie met klanten, slimme systemen, zelfsturende processen en ga zo maar door. Een digitale onderneming worden is een continue proces en vraagt dus veel meer dan alleen investeren in de nieuwste technologie. Maar hoe kunnen we nu steeds on-top blijven in deze razendsnelle evolutie?
 

Hoewel elke organisatie haar eigen motivatie, objectieven en visie heeft om (duurzame) digitalisering te integreren, delen ze toch allemaal heel wat gelijkaardige uitdagingen, ervaringen, initiatieven, maar ook kansen. En het zijn net die kennis en ervaringen die key zijn in eender welk transformatie traject.
 

Daarom introduceert Spikes de Kennis Makers! Een kennis- en werkgroep  waar dergelijke ervaringen, lessons-learned, en opportuniteiten gedeeld kunnen worden.  Door de kennis uit verschillende specialisaties te verenigen, zijn we in staat geïntegreerde ICT-oplossingen aan te bieden die klanten als zeer waardevol ervaren in deze snel evoluerende (digitale) wereld.
 

Wat doet deze werkgroep


Als je kennis wil vermenigvuldigen moet je het delen.

Daarom gaan we een groep vakcollega’s Digitale Transformatie en samenwerkingsculturen vanuit verschillende invalshoeken laten belichten.  Een werkgroep waar ruimte is voor ervaringsdeskundigen om te getuigen over wat je écht kan verwachten, de mogelijke strategieën.  Bovenal delen ze hun praktijkervaringen, hun lessons-learned, en hoe ze zaken al dan niet anders zouden aanpakken gegeven de razendsnelle evolutie.

Kortom : ongefilterde informatie uit eerste hand van collega’s, waar je écht iets van opsteekt.

Deze werkgroep focust op verbreding en verdieping van kennis, uitbreiden van het netwerk en het ontwikkelen van de competenties van haar leden zodat deze een nog betere bijdrage kunnen leveren in zijn/haar transformatie proces, in welke rol, functie en vorm dan ook.
 

Samengevat; het wordt een ontmoetingsplek, in een aangename setting met lekker eten, waar je de mogelijkheid krijgt om tal van andere collega bedrijven, persoonlijk te spreken en ervaringen  en kennis uit te wisselen rond heel wat diverse topics. Topics die jullie bovendien zelf mee bepalen.  
 

Topics
 

We zullen tijdens deze sessies steeds focussen op een aantal actuele relevante topics waarover we graag jullie input krijgen. Topics voor de eerste sessie die we naar voor willen schuiven zijn:
 

 1. Security in a digital workplace
  Hoe verenig je het beheer van beveiligingsrisico’s en compliancy met de vraag vanuit de business naar modernere samwerkingsvormen ?
 2. EU General Data Protection Regulation (GDPR)
  Wat is de impact van deze nieuwe regelgeving op uw bedrijf en transformatie proces, en hoe pak je dit aan ?
 3. Data Analytics & Artificiële Intelligentie (AI)
  Welke successen zijn er te bereiken met deze ‘Smart technologies’ ?
 4. Digitale transformatie
  Hoe transformeren naar een ‘engaging’ en digitaal betere werkplek.Is de
  toekomst van de digitale werkplek ‘as a service’ of net niet ?


Omdat we tijdens onze sessies niet elk topic aan bod kunnen laten komen, willen we graag weten welk van deze topics jullie voorkeur geniet.

Praktisch

Schrijf je in voor deze unieke werkgroep en neem deel aan onze eerste lunch namiddag sessie op vrijdag 19 mei van 12u30 tot 17u00 uur in Den Breckpot.
Een historische site in hartje Mechelen.

Locatie

Den Breckpot
Korenmarkt 23
2800 Mechelen