Spikes

Spikes, T-BENCH en Computacenter sluiten partnership en zetten in op hybride infrastructuur

Naadloze samenwerking tussen cloud en on-premise oplossingen wordt mogelijk

 

- PERSBERICHT -

 

Zaventem/Antwerpen, 18 september 2013 – De ICT-bedrijven Computacenter, Spikes en T-BENCH sluiten een strategische samenwerkingsovereenkomst om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar gemengde ICT-infrastructuren. Uit onderzoek van Forrester blijkt dat 76% van de beslissingnemers in de IT-sector op termijn wil overschakelen naar zo'n hybride omgeving.

 

Met dit strategisch partnership willen Computacenter, Spikes en T-BENCH hun expertise bundelen en geïntegreerd aanbieden om zo optimaal deze groeiende vraag van de markt te kunnen beantwoorden.

 

Computacenter beschikt over jarenlange kennis en ervaring omtrent on-premise technologie, devices en licentiebeheer. T-BENCH is toonaangevend in cloudinfrastructuur. Spikes ten slotte heeft zijn sporen al verdiend als klantgeoriënteerde solution provider van totaaloplossingen.

 

Door dit partnership profiteren klanten van de unieke combinatie van diepgaande ervaring en kennis in elk deelgebied en krijgen ze tegelijk een uitgebreid en geïntegreerd aanbod aan oplossingen.

 

Lieven Bergmans, managing director bij Computacenter Belgium:  “Het aanbod van nieuwe technologische concepten is de laatste jaren enorm gegroeid. Klanten vragen advies rond het implementeren van deze nieuwe oplossingen, rekening houdend met hun bestaande omgeving. Samen met Spikes en T-BENCH hebben we telkens een goede oplossing en bijbehorend migratie-traject kunnen aanbieden. We zijn verheugd dat we deze samenwerking nu kunnen officialiseren.“

 

Marc Dries, Managing Director bij Spikes: “Microsoft beschikt als enige platformleverancier over een unieke en geïntegreerde combinatie van technologieën voor hybride ICT-oplossingen. Om één en ander in de praktijk waar te maken moet je echter ook over IT-kennis beschikken in verschillende domeinen. Die kunnen we nu geconsolideerd aanbieden zonder terrein te verliezen op de diepgaande deelexpertise.”

 

Danny Otten, Managing Director bij T-BENCH: “Deze samenwerking komt onze klanten ten goede: we bieden een brede waaier aan complementaire oplossingen en beschikken over experten in verschillende domeinen. We zijn er dan ook van overtuigd dat het bundelen van onze individuele sterktes ons in staat stelt om de meest complexe Microsoft hybride omgevingen op een professionele en efficiënte manier te bouwen en ondersteunen.”

 

 

Over Computacenter

Computacenter is een van Europa’s grootste service providers in zake IT-infrastructuur. Het bedrijf helpt zijn klanten bij het optimaliseren van hun IT-infrastructuur door het aanbieden van een breed gamma aan diensten. Computacenter is een raadgever in zake IT-strategie, implementeert de meest aangewezen technologie vanuit een brede waaier producten afkomstig van vooraanstaande vendors en beheert, in de plaats van de klanten, hetzij gedeeltelijk hetzij in zijn geheel, de technologische infrastructuur. Op elk niveau staat Computacenter zijn klanten bij om kosten te drukken en IT-investeringen te maximaliseren. Hiervoor kan Computacenter beroep doen op een eigen uitgebreid Europeese netwerk en op een wereldwijd netwerk van internationale partners. Voor meer informatie: http://www.computacenter.be/

 

Over Spikes

Spikes, Microsoft Gold Partner, helpt middelgrote en grote organisaties om dichter bij hun klanten te staan en tegelijkertijd efficiënter te werken teneinde hun doelstelling van Customer Excellence waar te maken. Door mensen en processen op één lijn te brengen rond één System of Engagement - een geïntegreerd softwareplatform voor samenwerking en communicatie - creëert Spikes de basis voor de Social Enterprise van morgen. Voor meer informatie: http://www.spikes.be/

 

Over T-BENCH

T-BENCH heeft de voorbije 3 jaren bij meer dan 100 bedrijven Microsoft cloud technologie geïntegreerd. Naast het leveren van technische ondersteuning, adviseert T-BENCH over ICT strategie en ontwerpt het samen met de eindklant een toekomstige architectuur. Bedrijven die het beheer van hun ICT infrastructuur willen uitbesteden, kunnen gebruiken maken van de T-BENCH Managed Services. Voor meer informatie: http://www.t-bench.be/