Spikes

Spikes neemt cloudintegrator T-BENCH over

De integratie van de expertise van beide partners laat de nieuwe combinatie toe om adequaat in te spelen op de snel toenemende vraag naar collaboration- en cloudoplossingen in de bedrijfswereld. De expertise in Microsoft-technologie van beide partners vormt daarbij een belangrijk voordeel. 

Spikes helpt middelgrote en grote organisaties efficiënter functioneren door mensen en processen rond één geïntegreerd softwareplatform voor samenwerking en communicatie te verzamelen. Op deze manier creëert Spikes de basis van een Social Enterprise.

Door de overname van T-BENCH haalt Spikes nu de nodige expertise in huis om zijn missie van Connect, Communicate and Collaborate voor een social enterprise ook te realiseren via de cloud. De nieuwe organisatie zal volledig geïntegreerd en proactief meedenken wat de best mogelijke architectuur voor de klant is: in de Cloud, On Premise of hybride, wat een combinatie van de beide andere oplossingen is.

De gezamenlijke specialisatie in toekomstgerichte Microsoft-technologieën en de integratie met de bestaande bedrijfssoftware bij de klant laat Spikes toe om zijn totaalservice te verrijken met innovatie en schaalbaarheid op maat van de klant.

“De acquisitie geeft onze organisatie inderdaad de flexibiliteit om mee te groeien met de snel veranderende en complexe cloudmarkt”, licht Marc Dries, Managing Director bij Spikes, toe. “Met ons aanbod consolideren we alle IT-oplossingen waarin we zowel voor on premise, in the cloud of hybride toepassingen kunnen opteren. De juiste competenties worden hierbij op het juiste moment bij de klant geplaatst.”

Danny Otten, Managing Director bij T-BENCH beaamt: “Wij zijn een born in the cloud partner van Microsoft die op basis van deze expertise snel referenties heeft weten op te bouwen. De integratie binnen Spikes en onze cloud-first strategie resulteren in een compleet aanbod van vernieuwende oplossingen én meerwaarde voor onze klanten.”

De tandem Spikes-T-BENCH stelt 63 medewerkers te werk. In de klantenportefeuille vormen klinkende namen zoals Lotus Bakeries, EPP, VRT, ABN-Amro, SD Worx en TomTom opvallende referenties. Spikes mikt uitgesproken op de markt van de grotere ondernemingen en beheert vandaag reeds 85 000 seats in de cloud, wat het bedrijf als uitdager positioneert op de derde plek in de Belgische (cloud)markt, naast grote groepen zoals Cegeka of RealDomen.
Voor de komende maanden en jaren zet de onderneming in op een sterke groei.