Scenario's

Datacenter gedeeltelijk naar de Cloud brengen


De kosten van een on-premise datacenter nemen exponentieel toe naarmate je meer beveiliging en een hogere beschikbaarheid wil bereiken.

Datacenter gedeeltelijk naar de Cloud brengenEen beschikbaarheid van 99,9% is voor de meeste organisaties onbetaalbaar. Maar het is wel meer en meer een vereiste in een ‘always-online anytime anyplace’-organisatie.

Ook op gebied van fysieke en logische beveiliging van infrastructuur, applicaties en gegevens lopen de kosten snel op in een on-premise datacenter.

Azure biedt op beide vlakken een heleboel services en functies die het mogelijk maken om aan een aanvaardbare kost je dienstverlening drastische te verhogen. Of het nu gaat over backups, redundancy, fail-over servers, toegangsbeveiliging, etc., het loont telkens de moeite om te kijken welke mogelijkheden Azure biedt om die functies aan je bestaande datacenter toe te voegen.

Spikes adviseert je om het pad te kiezen dat het beste bij jouw organisatie hoort, en het daarna ook te realiseren.
 

Lees verder:

   

KlantenverhalenKlanten: Wil je weten wat we samen met onze klanten hebben gerealiseerd?

 

DoelstellingBedrijfsdoelstellingen: Wil je weten welke bedrijfsdoelstellingen je kan ondersteunen door je datacenter gedeeltelijk naar de Cloud brengen?

 
 • Kosten verlagen
  Door IT op het juiste moment en op de juiste manier in te schakelen kan je organisatie en haar medewerkers efficiënter en productiever worden zonder dat het pijn doet.
 • Reputatie veiligstellen
  ‘Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.’ Elke organisatie moet erover waken dat het zijn professioneel imago in stand houdt. IT kan daarbij helpen.


Spikes dienstenaanbodDienstenaanbod: Wil je weten welk team voor je klaar staat om je te helpen je datacenter gedeeltelijk naar de Cloud brengen?

 
 • Hybrid Cloud Infrastructure Services
  Het Hybrid Cloud team levert je de nodige kennis en diensten om je datacenter te doen evolueren van een on-premise omgeving naar een gemengde on-premise-en-cloud-omgeving waarin je het beste van beide werelden kan gebruiken.


TechnologieënTechnologieën: Wil je weten welke technologieën je kunnen helpen om je datacenter gedeeltelijk naar de Cloud brengen?

 
 • Azure Active Directory
  Azure AD is de identiteits- en toegangsbeveiliging in en voor de Cloud en werkt geïntegreerd met uw on-premise Active Directory. Azure AD is één van de hoekstenen van een Hybrid Cloud aanpak.
 • Azure Infrastructure Services
  Azure, het cloudcomputingplatform van Microsoft, bevat een aantal diensten waarmee je je lokaal datacenter kan uitbreiden met eerste-klas infrastructuurfuncties.
 • Content Migration Tooling
  Je organisatie heeft massa's informatie verzameld in document die niet verloren mogen gaan wanneer de organisatie naar een (hybride) cloud-infrastructuur evolueert. Met deze tooling helpen we je om ze behouden en over te zetten naar de Cloud.
 • Infrastructure Migration Tooling
  Je complexe IT-infrastructuur kan niet handmatig worden gemigreerd naar de cloud. Om dat op een planbare en beheersbare manier te doen, stellen wij je deze hulpmiddelen voor.
 • Office 365 (Algemeen)
  Office 365 is een reeks van Microsoft tools voor de moderne onderneming waarmee je altijd en overal, en met eender welk device, persoonlijk productiever kan zijn, en efficiënter kan samenwerken met collega’s, partners en klanten.
 • Office 365 (Exchange Online)
  Met Exchange Online kan je overal en altijd slimmer werken met eender welk device. Exchange Online geeft je een beveiligde toegang tot je bedrijfs-e-mail van op eender welke locatie.
 • System Center
  Met System Center kan je alle voordelen van het Microsoft Cloud Platform maximaal benutten door een eenvormig beheer over al je datacenters heen. System Center is het beheerstool bij uitstek voor de Business 4.0 IT-organisatie.