Scenario's

Informatie gemakkelijk vinden


In het verleden hebben we op verschillende manieren getracht om de enorme hoeveelheid informatie waarmee we geconfronteerd worden de baas te blijven.

In een eerste poging hebben we de informatie bij het opslaan ervan willen structureren en catalogeren om ze gemakkelijk terug te vinden (de folders van onze personal drive zijn daar een voorbeeld van). Deze aanpak heeft een beperkt succes, vooral omdat hij in grotere groepen medewerkers moeilijk op te leggen is.

In een tweede golf van vernieuwing hebben we Search Engines ingeschakeld om ‘Google-like’ informatie te kunnen zoeken en vinden. Ook deze aanpak had een relatief beperkt succes: zonder verregaande configuratie van de zoekrobot, waren de zoekresultaten in vele gevallen nog te ruim om snel de juiste informatie te vinden.

Beide aanpakken worden nog steeds toegepast: wie er de nadelen van kent, kan er rekening mee houden en er betere resultaten mee behalen.

Informatie gemakkelijk vindenNieuwere informatie- en kennisportalen zijn echter gebaseerd op de nieuwste technologie, die er voor zorgt dat de informatie die je nodig hebt, automatisch verschijnt wanneer je die nodig hebt. Op basis van de gedragspatronen van jezelf en die van de medewerkers waarmee je samenwerkt, kan worden bepaald rond welke onderwerpen je met welke personen samenwerkt. Deze informatie wordt opgeslagen en geanalyseerd in Office Graph. Met de informatie uit Office Graph kan b.v. automatisch de juiste informatie worden getoond aan een kwaliteitsmedewerker die een probleem met een product onderzoekt, of een verkoper die een offerte moet maken.

Spikes gebruikt Office Graph voor het implementeren van state-of-the-art informatieportalen.

 

Lees verder:

   

KlantenverhalenKlanten: Wil je weten wat we samen met onze klanten hebben gerealiseerd?

 
 • Spikes loodst bouwgroep Mathieu Gijbels mee naar een nieuw tijdperk
  Het bedrijf zocht en vond in Spikes de IT-Partner die hen kon meeloodsen naar een nieuw tijdperk: “Wat wij willen realiseren, is absoluut uniek in de bouwsector. De oplossing vind je gewoon niet bij traditionele ERP-leveranciers. Spikes was al snel mee in onze gedachtengang zonder dat daarvoor een lange analyse nodig was”, stelt Danny Lenaerts tot besluit.


DoelstellingBedrijfsdoelstellingen: Wil je weten welke bedrijfsdoelstellingen je kan ondersteunen door informatie gemakkelijk te vinden?

 
 • Kosten verlagen
  Door IT op het juiste moment en op de juiste manier in te schakelen kan je organisatie en haar medewerkers efficiënter en productiever worden zonder dat het pijn doet.
 • Tevreden medewerkers hebben
  Goede medewerkers vinden is moeilijk. Gemotiveerde medewerkers hebben en houden is ook een uitdaging. Hoe kan IT je helpen om tevreden medewerkers te hebben?


Spikes dienstenaanbodDienstenaanbod: Wil je weten welk team voor je klaar staat om je te helpen informatie gemakkelijk te vinden?

 
 • Office 365 Productivity Services
  Het Office 365 team levert je alle nodige kennis en diensten om Office 365 te gebruiken om de persoonlijke productiviteit van je gebruikers en de efficiëntie van je teams substantieel te verhogen.


TechnologieënTechnologieën: Wil je weten welke technologieën je kunnen helpen om informatie gemakkelijk te vinden?

 
 • Office 365 (Algemeen)
  Office 365 is een reeks van Microsoft tools voor de moderne onderneming waarmee je altijd en overal, en met eender welk device, persoonlijk productiever kan zijn, en efficiënter kan samenwerken met collega’s, partners en klanten.
 • Office 365 (Delve & Office Graph)
  Office Graph is het fundament van alle nieuwe-generatie Office 365 informatieportalen: het maakt het mogelijk dat de informatie jou zal vinden, in plaats van omgekeerd.
 • Office 365 (SharePoint)
  Azure is gekend als het cloudcomputingplatform van Microsoft. Minder gekend zijn de Azure services die het u mogelijk maken om toepassingen uit te breiden met mogelijkheden die normaal enkel zijn weggelegd voor de allergrootsten.
 • Office 365 (Yammer)
  Yammer is je sociale bedrijfsnetwerk dat je medewerkers helpt om de in contact te komen met de juiste collega's en er ideeën en informatie mee te delen, en sneller betere resultaten te leveren door te werken als een netwerk.


Spikes visieVisie: Wil je de visie van Spikes kennen m.b.t. informatie gemakkelijk vinden?

 
 • Social Collaboration without Social Communication? 
  Every employee in an organization is an individual who works in one or more teams or groups: project team(s), workgroup(s), committee(s) and/or business process(es). The common denominator of all these groups is that the members of the group have a collective objective to deliver something. Part of the ‘working together’ in these groups is the sharing of information and working on that information together.