Technologieën

Azure Infrastructure Services


Azure Infrastructure Services

Azure is het cloudcomputingplatform van Microsoft bestaande uit een (groeiende) verzameling van geïntegreerde services, computingresources, database, mobiel, netwerken, opslag en web, waarmee je je bestaande datacenter flexibeler maakt, en daardoor meer kan bereiken met minder geld. De combinatie van je on-premise datacenter met Azure-functies in de Cloud biedt ongekende mogelijkheden.

Azure bevat met name een aantal diensten waarmee Azure een extensie wordt van je datacenter. Hieronder een selectie:
 
 • Azure Virtueel netwerk is je privénetwerk in de cloud en vormt de basis voor een hybride infrastructuur die je zelf beheert, inclusief het gebruik van je eigen IP-adressen en DNS-servers. Het biedt o.a. een geïsoleerde en veilige omgeving voor al je toepassingen.
 • Azure Backup is een eenvoudig en betrouwbaar backupmechanisme dat een geïntegreerde oplossing biedt voor de bescherming van je on-premise- en cloudgegevens. Het maakt efficiënte incrementele backups mogelijk en versleutelt in-transit en niet-actieve gegevens voor extra veiligheid.
 • Met Azure Site Recovery kan je een eenvoudig noodherstel (Disaster Recovery) opstellen voor de bescherming en het herstel van je on-premise toepassingen, inclusief het testen van het herstel, zonder gevolgen voor de operationele systemen.
 • Naast Azure Active Directory en Multi-factor Authentication kan je met deze functies een datacenter bouwen dat normaal enkel voor de allergrootste bedrijven is weggelegd.
 

Lees verder:

   


Gebruiksscenario'sScenario's: Wat wil je doen met behulp van Azure Infrastructure Services?

 
 • Datacenter (gedeeltelijk) naar de Cloud brengen 
  De IT-infrastructuur van elke organisatie groeit organisch mee met de organisatie. Door je datacenter uit te breiden met cloudinfrastructuur kan je lagere IT-kosten koppelen aan een hogere dienstverlening. 
 • Een lange-termijn IT-plan opstellen 
  Om te weten welke richting je moet uitgaan, moet je eerst je doel bepalen. Daarna kan je je pas afvragen hoe nieuwe IT-technologie je kan helpen om dat doel te bereiken. 
 • Eender waar kunnen werken (NWOW) 
  'Werk is niet waar je bent, maar wat je doet'. Voor een efficiënte werking moeten medewerkers vanop eender welke plaats toegang hebben tot bedrijfsgegevens en -toepassingen. 
 • Integreren van dochterbedrijven op vlak van IT 
  De IT-infrastructuur van elke organisatie groeit organisch mee met de organisatie. Af en toe is het nodig om een integratiepunt in te lassen om kosten terug onder controle te brengen en voorbereid te zijn op de volgende groei-sprong.  
 • IT-kosten verlagen en variabel maken 
  Door je datacenter uit te breiden met de cloud (Office 365 en Azure) kan je een hoger niveau van diensten leveren aan een lagere en flexibele kost.  
 • Onderweg kunnen werken (Mobiel) 
  Bedrijfsprocessen stoppen niet wanneer een medewerker weg is van zijn bureau. Moderne apps zorgen ervoor dat een gebruiker heel efficiënt zijn job kan doen van op de plek waar hij zijn zich bevindt.  


Spikes dienstenaanbodDienstenaanbod: Wil je weten welk team voor je klaar staat met zijn dienstenaanbod o.b.v. Azure Infrastructure Services?

 
 • Hybrid Cloud Infrastructure Services
  Het Hybrid Cloud team levert je de nodige kennis en diensten om je datacenter te doen evolueren van een on-premise omgeving naar een gemengde on-premise-en-cloud-omgeving waarin je het beste van beide werelden kan gebruiken.