Technologieën

Azure Power BI


Azure Power BI

Power BI combineert de kracht van gekende tools zoals Excel, PowerQuery, PowerPivot en PowerView met de kracht van de Cloud.

Vele gebruikers hebben over de voorbije jaren het gebruiksgemak van PowerPivot en PowerView ontdekt en gebruikt voor flexibele rapporteringsmodellen waarin grote volumes van data konden worden weergegeven. Recent zijn daar PowerQuery en PowerMap aan toegevoegd.

Power BI herneemt deze functies en plaatst ze in de Cloud waardoor gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot gegevens binnen en buiten de organisatie, en waarmee ze de rapporten en dashboards die ze hebben gemaakt ook gemakkelijk kunnen delen met collega’s.

Power BI bevat ook nieuwe functies zoals:
 
 • Een Data Management Gateway waarmee IT verbindingen kan leggen met gegevensbronnen binnen de organisatie om die op vaste tijdstippen te synchroniseren met de Cloud
 • BI Sites: werkplekken waarbinnen gebruikers kunnen samenwerken op BI-projecten en resultaten kunnen delen
 • Real-time beveiligde toegang tot BI Sites met mobiele devices vanop eender welk locatie
 • Een ondervragingstaal in natuurlijke taal waarmee de gebruiker op een natuurlijke manier zijn gegevens kan ondervragen
Power BI brengt self-service-BI binnen het bereik van business users in kleine en grote gebruikers. 

 

Lees verder:

   

Gebruiksscenario'sScenario's: Wat wil je doen met behulp van Azure Power BI?

 
 • Een lange-termijn IT-plan opstellen 
  Om te weten welke richting je moet uitgaan, moet je eerst je doel bepalen. Daarna kan je je pas afvragen hoe nieuwe IT-technologie je kan helpen om dat doel te bereiken. 
 • IT-kosten verlagen en variabel maken 
  Door je datacenter uit te breiden met de cloud (Office 365 en Azure) kan je een hoger niveau van diensten leveren aan een lagere en flexibele kost.  


Spikes dienstenaanbodDienstenaanbod: Wil je weten welk team voor je klaar staat met zijn dienstenaanbod o.b.v. Azure Power BI?

 
 • Modern Apps Development Services
  Het Modern Apps team levert je alle nodig kennis en diensten om je bestaande applicaties uit te breiden met functies voor de moderne medewerker die 'always online' is en van op eender welke locatie zijn werk moet kunnen doen.