Technologieën

Azure RemoteApp en Virtual Desktop Infrastructure


Azure RemoteApp en Virtual Desktop Infrastructure

Virtual Desktop Infrastructure en Azure RemoteApp zijn 2 verschillende technologieën die één gemeenschappelijk doel hebben: er voor zorgen dat je gebruikers van overal en met eender welk device een beveiligde toegang hebben tot standaard bedrijfstoepassingen en –gegevens.

Met Microsoft’s Virtual Desktop Infratructure (VDI) kunnen gebruikers hun vertrouwde desktop(s) en apps gebruiken zonder enig security- of compliance-risico. De desktops en de apps blijven immers in jouw data center. Geen enkele toepassing of gegeven worden op het locale device opgeslagen. Met één enkele console kan u van op diverse devices de toegang tot bedrijfsapps en –gegevens beheren. VDI is een standaard onderdeel van Windows Server 2012 R2.

Azure RemoteApp maakt het mogelijk om de toepassingen van je organisatie uit te voeren op een Windows Server in de Azure-cloud, waar ze eenvoudig kunnen worden geschaald en bijgewerkt. Gebruikers kunnen op afstand toegang krijgen tot hun toepassingen vanaf hun laptop, tablet of telefoon met internetverbinding. Hoewel het lijkt of de toepassingen worden uitgevoerd op het lokale apparaat van de gebruiker, zijn de toepassingen gecentraliseerd op het beveiligde en betrouwbare platform van Azure.
 

Lees verder:

   

Gebruiksscenario'sScenario's: Wat wil je doen met behulp van Azure RemoteApp en Virtual Desktop Infrastructure?

 
 • Een lange-termijn IT-plan opstellen 
  Om te weten welke richting je moet uitgaan, moet je eerst je doel bepalen. Daarna kan je je pas afvragen hoe nieuwe IT-technologie je kan helpen om dat doel te bereiken. 
 • Eender waar kunnen werken (NWOW) 
  'Werk is niet waar je bent, maar wat je doet'. Voor een efficiënte werking moeten medewerkers vanop eender welke plaats toegang hebben tot bedrijfsgegevens en -toepassingen. 
 • IT-kosten verlagen en variabel maken 
  Door je datacenter uit te breiden met de cloud (Office 365 en Azure) kan je een hoger niveau van diensten leveren aan een lagere en flexibele kost.  
 • Onderweg kunnen werken (Mobiel) 
  Bedrijfsprocessen stoppen niet wanneer een medewerker weg is van zijn bureau. Moderne apps zorgen ervoor dat een gebruiker heel efficiënt zijn job kan doen van op de plek waar hij zijn zich bevindt.  


Spikes dienstenaanbodDienstenaanbod: Wil je weten welk team voor je klaar staat met zijn dienstenaanbod o.b.v. Azure RemoteApp en Virtual Desktop Infrastructure?

 
 • Hybrid Cloud Infrastructure Services
  Het Hybrid Cloud team levert je de nodige kennis en diensten om je datacenter te doen evolueren van een on-premise omgeving naar een gemengde on-premise-en-cloud-omgeving waarin je het beste van beide werelden kan gebruiken.


Spikes visieVisie: Wil je de visie van Spikes kennen m.b.t. Azure RemoteApp en Virtual Desktop Infrastructure?

 
 • 5 tinten mobiel grijs
  Mobiele devices zijn niet meer weg te denken uit ons privé-leven, en nemen ook in het bedrijfsleven snel aan belang. Hoe snel? En in welke mate? Deze blogpost beschrijft 5 niveau’s van mobiele integratie in de IT van een organisatie. 
 • Business Processes on the Road: Why you need Mobile Apps
  The private use of apps on our smart phones is spilling over into our professional life: we expect more and more to stay in touch with our ‘home base’ and have quick and easy access to business information on our mobile devices, any time, any place.