Technologieën

Office 365 (Office Groups)


Office 365 (Office Groups)

In elke organisatie is samenwerking nodig in teams. In die teams worden documenten, conversaties, taken, kalenders e.d. gedeeld. In het verleden was het soms te omslachtig om voor ad-hoc teams snel en eenvoudig een SharePoint team site op te zetten. Bovendien bevatte een team site wel informatie, maar geen conversaties, toch wel een belangrijk onderdeel van samenwerking.

Office Groups maakt het voor elke gebruiker van Office 365 mogelijk om met de Outlook Web Client op eenvoudige wijze een groep te creëren voor een ad-hoc team en daar mensen in uit te nodigen. Vanaf dat ogenblik heeft het ad-hoc team een werkplek waarin documenten kunnen worden gedeeld, de conversaties van de groep kunnen worden gehouden en geraadpleegd en een gezamenlijke agenda kan worden beheerd.

Een belangrijk voordeel van Office Groups is dat de conversaties zowel van de inbox van de gebruiker als in de groep zelf kunnen worden gevoerd, waardoor de gebruiker voor alle groepscommunicatie gewoon vanuit zijn vertrouwde Outlook kan blijven werken.

Spikes geeft zijn klanten advies over de contexten waarin Office Groups te verkiezen zijn boven SharePoint Team Sites of andere samenwerkingsplatformen.
 

Lees verder:

   

Gebruiksscenario'sScenario's: Wat wil je doen met behulp van Office 365 (Office Groups)?

 
 • Snel een ad-hoc team bijeen brengen 
  Naast structurele samenwerkingsvormen in afdelingen, projecten en comités, kent je organisatie ook ad-hoc teams die je snel bijeen moeten kunnen brengen. 


Spikes dienstenaanbodDienstenaanbod: Wil je weten welke teams voor je klaar staan met hun dienstenaanbod o.b.v. Office 365 (Office Groups)?

 
 • BusinessFirst Adoption Services
  Het BusinessFirst team levert je de nodige kennis en diensten om ervoor te zorgen dat nieuwe technologieën (vooral Office 365) actief worden gebruikt door alle je gebruikers.
 • Office 365 Productivity Services
  Het Office 365 team levert je alle nodige kennis en diensten om Office 365 te gebruiken om de persoonlijke productiviteit van je gebruikers en de efficiëntie van je teams substantieel te verhogen.


Spikes visieVisie: Wil je de visie van Spikes kennen m.b.t. Office 365 (Office Groups)?

 
 • Social Collaboration without Social Communication? 
  Every employee in an organization is an individual who works in one or more teams or groups: project team(s), workgroup(s), committee(s) and/or business process(es). The common denominator of all these groups is that the members of the group have a collective objective to deliver something. Part of the ‘working together’ in these groups is the sharing of information and working on that information together.