Technologieën

Office 365 (OneDrive for Business)


Office 365 (OneDrive for Business)

Het doel van OneDrive for Business is enerzijds om een oplagplaats te hebben voor persoonlijke documenten, maar die je even gemakkelijk kan delen met anderen: alle files die op een OneDrive for Business worden opgeslagen, zijn persoonlijk, totdat je zelf beslist ze te delen met anderen.

OneDrive for Business is in elke organisatie een belangrijke stap om efficiënter om te gaan met e-mail-attachments en de ongebreidelde verspreiding van kopieën van een document: met OneDrive for Business deel je in een e-mail immers enkel de link naar het document en niet het document zelf, dat blijft op je OneDrive for Business staan.

De Office-producten bevatten meer en meer speciale functies om gemakkelijker vanuit je OneDrive for Business te werken. Daarom is OneDrive for Business voor vele organisaties een eerste stap naar een efficiëntere samenwerking tussen medewerkers.

Spikes adviseert zijn klanten voor een optimaal gebruik van OneDrive For Business.
 

Lees verder:

   

Gebruiksscenario'sScenario's: Wat wil je doen met behulp van Office 365 (OneDrive for Business)?

 
 • Eender waar kunnen werken (NWOW) 
  'Werk is niet waar je bent, maar wat je doet'. Voor een efficiënte werking moeten medewerkers vanop eender welke plaats toegang hebben tot bedrijfsgegevens en -toepassingen. 
 • Onderweg kunnen werken (Mobiel) 
  Bedrijfsprocessen stoppen niet wanneer een medewerker weg is van zijn bureau. Moderne apps zorgen ervoor dat een gebruiker heel efficiënt zijn job kan doen van op de plek waar hij zijn zich bevindt.  


Spikes dienstenaanbodDienstenaanbod: Wil je weten welke teams voor je klaar staan met hun dienstenaanbod o.b.v. Office 365 (OneDrive for Business)?

 
 • Office 365 Productivity Services
  Het Office 365 team levert je alle nodige kennis en diensten om Office 365 te gebruiken om de persoonlijke productiviteit van je gebruikers en de efficiëntie van je teams substantieel te verhogen.
 • BusinessFirst Adoption Services
  Het BusinessFirst team levert je de nodige kennis en diensten om ervoor te zorgen dat nieuwe technologieën (vooral Office 365) actief worden gebruikt door alle je gebruikers.


Spikes visieVisie: Wil je de visie van Spikes kennen m.b.t. Office 365 (OneDrive for Business)?

 
 • Business Processes on the Road: Why you need Mobile Apps
  The private use of apps on our smart phones is spilling over into our professional life: we expect more and more to stay in touch with our ‘home base’ and have quick and easy access to business information on our mobile devices, any time, any place. 
 • Technologie-adoptie: kies voor ‘The Small Picture’ 
  In deze blogpost van de Technologie-adoptie-reeks gaan we in op één van de oorzaken van het ondermaatse rendement van Office 365 in vele organisaties: het overbenadrukken van ‘the big picture’ en het gebrek aan aandacht voor de kleine zaken. 
 • Wie zijn de concurrenten van Spikes?
  Men vraagt mij regelmatig: ”Wie zijn de concurrenten van Spikes?” Het klassieke antwoord is dan: “De grote systeemintegratoren van België.” (Ik noem geen namen.) Dat is natuurlijk niet waar. Onze echte concurrenten zijn Viber, Facetime, WhatsApp, SnapChat, Messenger, Facebook, Doodle, Google Docs, Dropbox, en vele andere. Ik verklaar me nader.