Technologieën

Windows 10


Windows 10

Er zijn vele goede redenen voor elke IT-organisatie om Windows 10 in te voeren in heel de organisatie. Windows 10 bevat immers vele functies die het beheer ervan door de IT-afdeling vergemakkelijken, en tegelijkertijd veiliger en gebruiksvriendelijker maken. Maar ook voor de gebruikers zijn er een heleboel voordelen.

Voor de IT-organisatie

Een van de belangrijkste redenen om Windows 10 te gebruiken in een bedrijf of organisatie zijn de beheersfuncties op gebied van:
 
 • Device Management: Windows 10 devices kunnen automatisch aangemeld worden in de Device Management oplossing van de organisatie en gebruikers kunnen het zelf automatisch configureren, waardoor de beheerkost voor de organisatie drastisch daalt
 • Beveiliging van gebruikers: gebruikers kunnen met één user-id en paswoord inloggen op alle devices en in alle cloud-diensten van de organisatie; ze worden bovendien beter beschermd tegen gegevensdiefstal en phishing, zonder dat er extra hardware zoals tokens nodig zijn
 • Beveiliging van gegevens: alle bedrijfsgegevens die op diverse devices kunnen worden gebruikt, kunnen centraal worden beheerd
 • Alle bedrijfsapps kunnen in de Windows app store worden beheerd

Voor eindgebruikers

Er is bijna geen leercurve voor gebruikers die overstappen van Windows 7 of Windows 8. Traditionele gebruikers van muis en toetsenbord kunnen starten met de gekende desktop en geleidelijk aan het aanraakscherm en de app desktop leren gebruiken.

De eenvormige gebruikservaring op alle type devices is voor elke gebruiker een grote toegevoegde waarde, samen met het feit dat ze op een veilige manier toegang kunnen krijgen tot alle bedrijfsapplicaties en –gegevens, o.a. met een sterker beveiligde VPN-toegang. Dit is niet onbelangrijk in een wereld die meer en meer mobiel wordt, ook in de bedrijfswereld.

 

Lees verder:

   

Gebruiksscenario'sScenario's: Wat wil je doen met behulp van Windows 10?

 
 • Een lange-termijn IT-plan opstellen 
  Om te weten welke richting je moet uitgaan, moet je eerst je doel bepalen. Daarna kan je je pas afvragen hoe nieuwe IT-technologie je kan helpen om dat doel te bereiken. 
 • IT-kosten verlagen en variabel maken 
  Door je datacenter uit te breiden met de cloud (Office 365 en Azure) kan je een hoger niveau van diensten leveren aan een lagere en flexibele kost.  


Spikes dienstenaanbodDienstenaanbod: Wil je weten welke teams voor je klaar staan met hun dienstenaanbod o.b.v. Windows 10?

 
 • BusinessFirst Adoption Services
  Het BusinessFirst team levert je de nodige kennis en diensten om ervoor te zorgen dat nieuwe technologieën (vooral Office 365) actief worden gebruikt door alle je gebruikers.
 • Hybrid Cloud Infrastructure Services
  Het Hybrid Cloud team levert je de nodige kennis en diensten om je datacenter te doen evolueren van een on-premise omgeving naar een gemengde on-premise-en-cloud-omgeving waarin je het beste van beide werelden kan gebruiken.


Spikes visieVisie: Wil je de visie van Spikes kennen m.b.t. Windows 10?

 
 • 5 tinten mobiel grijs
  Mobiele devices zijn niet meer weg te denken uit ons privé-leven, en nemen ook in het bedrijfsleven snel aan belang. Hoe snel? En in welke mate? Deze blogpost beschrijft 5 niveau’s van mobiele integratie in de IT van een organisatie. 
 • Business Processes on the Road: Why you need Mobile Apps
  The private use of apps on our smart phones is spilling over into our professional life: we expect more and more to stay in touch with our ‘home base’ and have quick and easy access to business information on our mobile devices, any time, any place. 
 • Wie zijn de concurrenten van Spikes?
  Men vraagt mij regelmatig: ”Wie zijn de concurrenten van Spikes?” Het klassieke antwoord is dan: “De grote systeemintegratoren van België.” (Ik noem geen namen.) Dat is natuurlijk niet waar. Onze echte concurrenten zijn Viber, Facetime, WhatsApp, SnapChat, Messenger, Facebook, Doodle, Google Docs, Dropbox, en vele andere. Ik verklaar me nader. 
 • Zo wordt u Business 4.0
  Business 4.0 staat voor de moderne IT-omgeving die u nodig heeft voor een betere service aan uw klanten en voor tevreden medewerkers.